Op donderdag 19-01-2017 een dag gevolgd bij Ortho Health Foundation over de ziekte van Lyme.

Als je last hebt van chronische vermoeidheid/fibromyalgie/van plaats verspringende gewrichtspijn/ *, kan het heel goed zijn dat er de ziekte van Lyme hier als oorzaak achter zit. De ziekte van Lyme heeft vele symptomen, waardoor regelmatig een andere diagnose of géén diagnose kan worden gesteld.
Door het lichaam te ondersteunen ** op veel systemen, kom je weer in je kracht.

* vervolg symptomen: onverklaarbare koorts, transpireren, kou of opvliegers, onverwacht gewichtsverandering, verlies of aankomen, onverklaarbaar haarverlies, opgezwollen klieren, keelpijn, pijn aan testikels of heup, onverklaarbaar onregelmatigheid menstruatie, onverklaarbaar borstmelk productie, borstpijn, irritatie blaas of blaasdysfunctie, seksuele dysfunctie of libidoverlies, maag van streek, verandering in de darmfunctie (constipatie of diarree), borstpijn of rib pijn, kortademigheid of hoest, hartkloppingen, polsoverslag, geschiedenis van een hartgeruis of klep prolap, gewrichtszwelling of -pijn, stijfheid in de nek of rug, spierpijn of kramp, spiertrekkingen in het gezicht of andere spieren, hoofdpijnen, nek kraken of nekstijfheid, tintelingen, gevoelloosheid, brandend of stekend gevoel, aangezichtsverlamming, ogen: dubbelzien of wazig zien, oren: zoemen, ringtoon, oorpijn, reisziekte, duizeligheid, licht gevoel in het hoofd, slechte balans, moeite met lopen, trillingen, verwarring, niet helder denken, problemen met concentratie of lezen, vergeetachtigheid, slecht korte termijn geheugen, desoriëntatie, verdwalen, gaan naar de verkeerde plekken, problemen met spreken en schrijven, stemmingswisselingen, geïrriteerdheid, depressie, verstoorde slaap: te veel , te weinig, te vroeg wakker, overdreven symptomen of erge kater bij alcohol gebruik.

Hoe meer herkenning bij de symptomen, hoe groter de kans dat er een Borrelia besmetting is. Het is ook goed om te realiseren dat dit symptomen zijn bij allerlei andere oorzaken. Deze lijst is bedoeld voor de mensen waarbij, tot nu toe, geen duidelijke diagnose kan worden gesteld.

**behandeling:
ontgiften, (co)infectie(s) bestrijden, ontzuren, ontslakken, orgaanondersteuning: darm-lever-nier-huid-lymfe, immuunsysteem moduleren, darmbarrière helen, darmflora in balans brengen, parasieten, schimmelinfecties en virussen opsporen en oplossen, intolerantie en allergieën opsporen en oplossen, laaggradige ontstekingen oplossen, milieutoxines en straling minimaliseren en opruimen, disfunctie mitochondriën opheffen, endocriene afwijkingen herstellen, bioritme en slaap herstellen, disfunctie autonome zenuwstelsel opheffen, collageen herstellen, afzonderlijke klachten en symptomen en het geheel weer gezond maken.

Zoals je kan lezen een complex geheel.
Er zijn nog vele vragen en onduidelijkheden over de ziekte van Lyme. Ik sta open voor inzichten en tips van mensen die zelf ervaring hebben met de ziekte van Lyme (als therapeut of als persoon), zodat we met elkaar alle kennis kunnen bundelen om mensen met de ziekte van Lyme weer in hun kracht te kunnen zetten. Zo blijf ik mij verder ontwikkelen om het optimale in mijn praktijk te kunnen bieden.