Hoe moet ik dit op mijn werk uitleggen?

De aflevering van Radar over bioresonantie heeft tot veel reacties geleid. Bij het zien van de documentaire realiseerde ik mij dat de manier waarop je iets ziet/waarneemt heel belangrijk is voor jouw waarheid.

Bioresonantie, op de juiste manier gebruikt, stelt geen medische diagnose, maar een energetische. In energetische geneeskunde is energie het “medicijn”. Hierbij bekijk je het lichaam vanuit een heel ander paradigma. De aflevering van Radar was niet vanuit het energetische paradigma bekeken, waardoor er verwarring ontstaat. Los van het feit dat er door de gefilmde therapeuten uitspraken werden gedaan die zij echt niet behoren te doen. Ik wil niet meedoen aan het elkaar verwijten maken, aan een welles-nietes discussie. Dat heeft geen zin als je de situatie vanuit een ander gezichtspunt bekijkt. Ik werk graag samen met de reguliere sector, verwijs zeker door als er bij mij alarmbellen gaan rinkelen bij bepaalde signalen van een cliënt.

Bij radar lieten ze testresultaten zien van water, maar dat was geen energetisch onderzoek. Zo kan de energetische geneeskunde géén reguliere diagnose stellen (bijvoorbeeld een verminderde nierfunctie vaststellen) en de reguliere geneeskunde géén energetische diagnose stellen. Ze kunnen elkaar wél heel mooi aanvullen, i.p.v. aanvallen!

De mensen die het bovenstaande niet begrijpen nodig ik uit om zich te verdiepen in energetische geneeskunde. Het stelt je in staat om een bredere kijk op het leven te krijgen. Voor mijzelf geldt dat hoe meer ik mij verdiep en lees over energetische geneeskunde, hoe meer puzzelstukjes in elkaar passen.

Nog meer uit te leggen.

“Hoe moet ik dat op mijn werk uitleggen?” Dat was de reactie die ik kreeg toen ik tegen John, mijn man, vertelde dat ik graag een brandnetel in onze tuin wilde zetten. Hij is projectleider bij een hoveniersbedrijf. Als iedereen eens wist waar de brandnetel allemaal goed voor is, zou men de brandnetel veel meer gaan gebruiken dan bestrijden. De brandnetel haalt met haar diepe wortels goede voedingsstoffen die diep in de grond zitten weer naar boven. De brandnetel zit boordevol vitamines en mineralen. Wanneer je de brandnetel wilt gebruiken voor thee, tinctuur, soep, zalf, ……pluk dan de bovenste vier jongste blaadjes. Op internet vind je vast goede recepten of manieren om de brandnetel te verwerken. Of je mag mij mailen als je interesse hebt in meer informatie over de brandnetel. De brandnetel is een reiniger en versterker.

In mijn praktijk werk ik ook met de remedie van de brandnetel die gemaakt is door Coby Schasfoort. Daar valt de brandnetel remedie onder de remedies van de On-uitroeibaren. Een deel van de tekst die Coby heeft geschreven bij de brandnetel: “Mijn Essentie: is Passie! Ik ben er altijd op uit om je de passie voor het leven te geven. Ik ben een meester in het oplossen van oude conflicten, en in het plakken van helende pleisters op verse en oude wonden. Ik beziel, herstel en breng je levenskracht terug na diep verdriet, teleurstelling en wrok…….” Begrijpen jullie nu waarom ik blij wordt van een brandnetel?

Nu het voorjaar is kunnen we weer genieten van alle bloemen en (on)kruiden die weer gaan groeien! Ook het zevenblad in onze tuin is niet langer een plaag, maar heerlijk door de sla of in een smoothie.

Zo is het zinvol om dingen waar je last van hebt, om te buigen naar iets waar je profijt van hebt. Ik zie dat bij klachten die het lichaam aangeeft. Wanneer we tijdens het consult aandacht hebben voor wat de klacht je brengt, hoe moeilijk deze vraag ook kan zijn, ga je anders ten opzichte van je klacht staan en verandert er iets.

De mensen die naar mijn praktijk komen zijn allemaal gemotiveerd om aan hun klachten te werken. En toch is er regelmatig een stressreactie door “het onbewuste” wanneer ik uittest of die persoon de klacht wil loslaten. Dan is er ergens nog een reden waarom het lichaam die klacht nodig heeft. Dit heeft vaak te maken met het feit dat het ooit heel nuttig is geweest om een bepaald gedrag te vertonen wat met de klacht te maken heeft. Jouw lichaam heeft dit overlevingsmechanisme als nuttig bestempeld en heeft het dus geïntegreerd in het lichaam. Tijdens een consult koppelen we dat mechanisme los. Dit is een techniek die ik veel toepas en waar veel mensen van ondervinden dat het lijkt alsof er een saboteur verdwijnt uit het lichaam.

Als afsluiting nog een leuk weetje/leuke tip: Als je een moeilijke/taaie tekst door moet lezen, houdt dan eens een pen/potlood horizontaal tussen je tanden. Doordat jouw mond dan in een lachstand staat, de mondhoeken worden omhoog gehouden, blijkt dat je de tekst positiever ervaart. Misschien een leuk idee bij het doen van de boekhouding en belastingaangifte?