De overgang

Waarom heb ik last van de overgang?
Overgangsklachten kunnen veroorzaakt worden door:

  1. STRESS!!!
  2. Voeding
  3. Afvalstoffen/toxines in het lichaam
  4. Te weinig beweging

Stress is de grootste veroorzaker van verstoringen in de hormoonhuishouding.
Wanneer het lichaam stress ervaart vinden er processen in het lichaam plaats die ten koste gaan van de aanmaak en verwerking van de hormonen.
We leven in een wereld waarin we vaak de vele prikkels die we per dag ervaren gewoon zijn gaan vinden.
Het komt regelmatig voor dat als ik cliënten in mijn praktijk vraag of ze stress ervaren, dit eerst wordt ontkent. Zij willen het drukke leven geen stress noemen.
Het woord stress is breder dan een druk leven vol tegenslagen.
Het lichaam ervaart bijvoorbeeld ook stress bij voeding waar het niet goed tegen kan. Bij drukte in het verkeer, een verkeerde (werk)houding, over grenzen heen gaan, niet jezelf kunnen/durven/mogen zijn, je niet vrij voelen en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Ga jij de uitdaging aan om je te verdiepen in hoe jij beter kan omgaan met de stressfactoren in jouw leven?
Zodat je draagkracht groter wordt en je je krachtiger voelt.

Bij praktijk IdeREEN kun je terecht voor ondersteuning in het bewustwordingsproces om daarna samen te werken aan de acties die volgen op de bewustwording, zodat er energie is voor de hormoonhuishouding en jij je krachtiger en energieker voelt.

Ik begeleid vrouwen rondom de overgang die zich moe, onzeker en niet lekker in hun vel voelen door op een natuurlijke manier “lichamelijke/psychische ballast” op te ruimen, waardoor zij zich energiek, zelfverzekerd en gewaardeerd voelen.

De overgang is een levensfase waarin niet alleen de hormonen een nieuw evenwicht zoeken. Je wordt je bewuster van allerlei zaken en zoekt de juiste balans in jou leven: lichamelijk-emotioneel-spiritueel. Het is een levensfase waarin het goed is om te voelen wat je lichaam aangeeft. Er kan verwarring ontstaan over wat je voelt, juist omdat er in deze periode onverwerkte emoties uit je leven weer naar boven komen.
Dit is je kans!
Ga die uitdaging aan en maak er een ontwikkelingsfase van. Een ontwikkeling tot wijze vrouw!

Bij praktijk IdeREEN kun je een workshop, zie cursussen, volgen over de overgang, waardoor je meer kennis en mogelijkheden leert die je kunt gebruiken in deze levensfase.
Tijdens een persoonlijk consult kunnen we aan de slag met een persoonlijke klacht of persoonlijk doel.
Zo kunnen we werken aan overgangsklachten die jij ervaart, zodat jij je weer fit en vitaal voelt.

Is er iets in mijn verhaal wat jou aanspreekt?