Inspiratie december 2020

In plaats van een dag werken in mijn praktijk is er nu tijd om een “impuls” te maken voor geïnteresseerden. Na wat onduidelijkheid of ik wel/niet mocht blijven werken, moest ik mijn praktijk sluiten. Ik ben telefonisch bereikbaar en ik nodig je uit om daar zeker gebruik van te maken als je ondersteuning nodig hebt. Er zijn veel mogelijkheden in mijn “gereedschapskist” die op afstand hulp kunnen bieden.

Eén van de vele mogelijkheden is het maken van een tekening. Nieuwsgierig?

Teken maar eens een boom met het idee dat die boom symbool staat voor jou. Het gaat er niet om dat deze tekening een waar kunstwerk wordt. Dan bel je mij op via beeldbellen en vertel ik je verder wat je kunt doen. Maak wel via Whatsapp even een afspraak voor een goed tijdstip.

De orchidee (zie afbeelding hierboven) is de bloem die schoonheid, rijkdom en kracht symboliseert.

Als je bloemen met aandacht bekijkt heeft elke soort zijn eigen schoonheid. De vorm, het subtiele of uitbundige, de kleur of geur. Een bloem spreekt je aan of soms ook niet. Ook insecten vinden een orchidee een mooie bloem, terwijl als de insect de bloem bezoekt, er geen nectar te halen valt.
De bloem is mooi, gewoon omdat ze er is.
Zo is het ook met mensen:
Mensen maken de wereld mooier, gewoon door er te zijn.

Dit is wat ik jou toewens voor 2021: Zijn wie je diep van binnen bent, jezelf.

En rijkdom, wat betekent rijkdom voor jou?
Gezondheid is een groot rijkdom, maar is niet te koop. We kunnen wel investeren in gezonde voeding en benodigdheden voor beweging en ontspanning.

De laatste van de drie: kracht.
Werk jij vanuit wilskracht? Of sta jij volledig in je eigen kracht? Voel jij het “vlammetje” van binnen die vertelt wat goed voor jou is en wat niet?
Zouden de hersenen dat bedenken? Of is er iets die de gedachten in de hersenen laten ontstaan? Kracht kunnen we wel gebruiken in deze tijd.
Kracht om goed voor onszelf en onze omgeving te zorgen.

Tot slot de amaryllis (zie onderstaande afbeelding): brengt als fonkelende bloem warmte in koude dagen.
Ik hoop dat het lezen van deze “impuls” jou “warmte” brengt voor de komende tijd.