Inspiratie januari 2020

Er is in het nieuws heel wat aandacht voor het corona virus. Ook hier in Nederland zijn heel wat mensen ziek of verkouden.

Wat kun je zelf doen om jouw immuunsysteem te ondersteunen?
Als je goed voor jezelf wilt zorgen:

  • zorg je voor gezonde, zo natuurlijk mogelijke voeding
  • drink je voldoende (zuiver) water
  • heb je voldoende rust en ontspanning
  • los je belastende overtuigingen, angsten, emoties op door deze te verwerken
  • elimineer je allergieën en intoleranties
  • word je bewust van de signalen die jouw lichaam geeft

Je kunt heel veel zelf. Er is bijvoorbeeld een mooie website waar veel informatie te vinden is over wat je zelf kunt doen, met behulp van de MIR-methode, om je gezondheid te stimuleren.
www.mir-methode.nl

Mogelijk ben je je bewust waar het af en toe anders gaat dan je zou willen. Graag begeleid ik je als je hulp kan gebruiken.

Een waardevolle tip als je last hebt van je keel
Heb je een zere keel of ben je jouw stem (gedeeltelijk) kwijt, masseer dan regelmatig over de muizen van de duimen aan beide kanten. Dit helpt ook wanneer je moeite hebt om iets te zeggen, je iets onder woorden wilt brengen.

Heb je al sneeuwklokjes gezien?
Het sneeuwklokje is de remedie voor alle tranen en niet verwerkte emoties. Ze zorgt ervoor dat je diepe pijn, tranen en oude trauma’s los kunt laten. Het sneeuwklokje geeft je de warmte van de liefde voor jezelf terug. Ze helpt je om je eigen schoonheid en belangrijkheid weer terug te vinden. Helpt je met nieuwe uitdagingen en geeft vernieuwing.

Je kunt een sneeuwklokje in een vaasje in huis zetten als de voorgaande tekst je raakt. Of een afbeelding van een sneeuwklokje in het zicht zetten, de bloesemremedie gebruiken of elke wandeling die je maakt op zoek gaan naar een sneeuwklokje en deze bewonderen.