Inspiratie oktober 2020

Heb je behoefte aan vertrouwen in deze uitdagende tijd?
Vertrouwen dat het goed komt?
Vertrouwen in jezelf?
Vertrouwen in de informatie die je tot je neemt?

Alles waar we tegen vechten, maken we sterker, en wat we accepteren maakt ons sterker. Ik zie accepteren niet als een manier om achterover te leunen en te berusten in de situatie. Je hebt iets pas geaccepteerd als je niet meer de behoefte voelt dat het weg moet. Het mag er zijn.

Op zoek naar mogelijkheden om acceptatie, waardoor heling kan plaats vinden, te ondersteunen, kwam ik op holistic pulsing. “De kracht van zachtheid” stond als ondertitel bij het boek wat ik erover las en laat dat nu juist mijn motto zijn. Holistic pulsing is een diepe en effectieve ontspanningsmethode op grond van de kalmerende werking op het zenuwstelsel. Het stimuleert je zelfhelende vermogen. Holistic pulsing geeft een koesterend en beschermd gevoel, door de wiegende en strekkende beweging in een bepaald ritme en volgens een speciale techniek Het helpt je om in je eigen kracht te staan, geeft bewustwording en acceptatie.

Holistic pulsing kan worden toegepast bij spanningen, stress, fysieke en emotionele pijnen en werkt rechtstreeks in op blokkades in het lichaam.
Doordat de circulatie van helende lichaamsvochten wordt bevorderd, wordt het genezingsproces bij chronische en acute aandoeningen versneld.

Er zijn vele situaties waarbij de holistic pulsing ondersteuning kan bieden:

Stimuleren en herstellen van de mobiliteit van gewrichten, obstipatie, het vasthouden van vocht, zwangerschap, (chronische) depressie, relatieproblemen, het omgaan met de uitdagingen van hooggevoeligen, niet lekker in je vel zitten,……  Holistic pulsing werkt de volgende uren, dagen of zelfs weken door. Het is natuurlijk en plezierig.

Na het verdiepen in holistic pulsing, heb ik dit toegevoegd aan mijn “gereedschapskoffer” binnen mijn praktijk. Soms pas ik het toe als techniek tijdens het uitzoeken wat iemand nodig heeft, maar ook als ontspanningsmethode is het goed inzetbaar. Het is een massage  waarbij de kleding aan blijft.

De frequentiebuisjes waar ik mee werk hebben al mooie effecten laten zien in combinatie met de holistic pulsing.

Mijn eerste ervaring met holistic pulsing was al jaren geleden toen ik bij een collega een massage ontving en zij haar massagetechnieken combineerde met holistic pulsing. Ik ervaarde dat ik zonder te forceren mijn lichaam liet loslaten wat op dat moment losgelaten mocht en kon worden.

Tip:

Neem regelmatig de tijd om je te verbinden met “de bron” en “de aarde”. Hierdoor kun je goed bij jezelf blijven.

Je kunt dit ervaren door je te verbinden met (bijvoorbeeld) de zon (ook al zie je alleen wolken) en een lichtstraal te visualiseren tussen de zon en jezelf. De zon is het symbool van het licht.

Daarna visualiseer je dat je diepe, vertakkende wortels hebt de aarde in. Je kunt ballast los laten naar de aarde en voeding opnemen via deze denkbeeldige wortels. Deze oefening werkt centrerend, zorgt dat je in je kracht blijft staan.

En als deze oefening niet passend voor jou is, kun je natuurlijk ook elke dag lekker naar buiten en in de natuur zijn. Ook al zie je alleen wolken.

In de natuur zijn, is goed voor je.