Februari 2021

Februari 2021
De volgende informatie is bedoeld om duidelijkheid te scheppen wat de mogelijkheden zijn binnen praktijk IdeREEN, in deze uitdagende tijd.

Er mag, volgens de maatregelen van dit moment, elke dag 1 persoon “een bakkie komen doen”. Om dan samen in gesprek te gaan hoe het met je gaat, waar je tegen aan loopt en wat de mogelijkheden zijn. Met behulp van de technieken die ik in huis heb, kunnen we, ook op afstand, blokkades opheffen en zorgen dat de energie optimaal stroomt. Natuurgeneeskunde is meer dan de technieken die ik toepas door je aan te raken, dus ook een inzicht gevend gesprek en ondersteunende “oefeningen” mogen gedeclareerd worden aan de zorgverzekeraar, als je een zorgpolis hebt die natuurgeneeskunde vergoed. Mensen die graag naar mijn praktijk willen komen zijn dus welkom. Natuurlijk alleen als we beiden geen verschijnselen hebben die gerelateerd zijn aan Covid-19.

Ook telefonisch ben ik bereikbaar voor een ondersteunend gesprek. Het meest handig is om dan van tevoren via Whatsapp/mail een geschikt tijdsstip te plannen, zodat ik de tijd voor je heb.

Als derde mogelijkheid bied ik aan om buiten ons gesprek te houden. Al wandelend door de polder biedt dit voldoende ruimte en privacy voor een goed gesprek. Met de informatie uit ons gesprek kan ik daarna binnen, mocht de situatie hier om vragen, de nodige technieken uitleggen om deze toe te passen.

Met deze mogelijkheden wil ik de personen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken graag uitnodigen om contact met mij op te nemen, zodat je juist in deze tijd het optimale uit jezelf haalt en je goed voelt.

Zelf ben ik een persoon die zich nooit verveelt. Momenteel creëer ik een “Troostmap”. Dit is een map met 11 “tools” uit mijn praktijk die ondersteunend kunnen werken bij verlies en verdriet. Een “tool” is een techniek/methode/advies/tip/oefening/metafoor/hulpmiddel/… Elke “tool” wordt duidelijk uitgelegd in bijgeleverde omschrijving.

Eén van de “tools” is een flesje troost, een bloesemremedie samengesteld om te ondersteunen bij verlies en verdriet. In deze bloesemremedie zit o.a. bleeding heart. Als je naar deze plant kijkt zie je dat de bloem lijkt op een hartje met een traan. Omdat ik geen legale afbeelding heb van de bleeding heart plant, nodig ik je uit om op Google te kijken……… De plant heeft geveerde bladeren. Dit is in de kruidengeneeskunde een signaal dat het “beweging” bevordert. Het bevordert dat geblokkeerde energie weer gaan stromen. Het Flesje Troost is al verkrijgbaar. Een mooi geschenk voor iemand die een dierbare is verloren, iemand die verdriet heeft. Of voor jezelf. Door de bloesemremedie 4 keer daags in te nemen, ondersteun je jezelf om met het verdriet om te kunnen gaan, zodat je het leven aan kan. Rouwen is voelen. Het Flesje Troost geeft je symbolisch een steuntje in de rug, een arm om je heen, een luisterend oor en het gevoel dat er iemand/iets voor je is.

Het etiket van het Flesje Troost zie je op de afbeelding.

Omdat ik geen webshop heb, kun je, bij interesse, een mailtje/bericht via Whatsapp sturen om aan te geven wat je wensen zijn en om gegevens uit te wisselen.