April 20

Op het moment dat ik dit schrijf, is het de dag voor Pasen. Op deze foto zie je de eieren al liggen in het gras. Deze edelstenen eieren zijn een waardevolle aanvulling binnen mijn praktijk. Dank je wel, Carola!

Als je last hebt van hooikoorts of als je iemand kent die last heeft van hooikoorts, is de informatie uit deze nieuwsbrief heel waardevol. Het is zo’n mooi jaargetijde, het voorjaar! Alleen word je er echt niet blij van als je last hebt van jeukende en tranende ogen, een loopneus, veelvuldig niezen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Wanneer je in de praktijk komt met deze klachten gaan we kijken naar een aantal onderwerpen:
* Reinigen/ontgiften
* Tekorten aanvullen
Vaak zijn dat op de eerste plaats mineralen.
* Het immuunsysteem
* De boodschappen van de symptomen
Bijvoorbeeld bij een loopneus: Wie/wat komt er je neus uit?
* Achterliggende boodschap(pen) van allergieën

Er zijn een aantal supplementen die goede resultaten geven bij mensen met hooikoorts. Deze supplementen kan ik bij je testen om te zien of deze wat voor jou kunnen betekenen. Je kunt hierbij denken aan: vitamine C, Ribes Nigrum, MSM (zwavel), Spirulina, Schüssler celzouten o.a. het pollenmengsel, Spagyriek, bloesemremedies, korreltjes van Sanjeevini, enz.

Als je zelf weet voor welke boom/plant/gras je allergisch bent of met behulp van het testen vinden we een specifieke boom/plant/gras, zijn er omschrijvingen van thema’s die mogelijk een link met de hooikoorts hebben. Zo komt het veel voor dat bij een allergie voor een Berk er relatieproblemen/familieproblemen spelen die (veel) energie vragen. Het is dan van groot belang om daar oplossingen voor te zoeken en er mee aan de slag te gaan. De bloesemremedies kunnen hier, vaak heel subtiel, mooie veranderingen in gang zetten.

Als je je herkent in (één van) onderstaande thema’s en/of je hebt last van hooikoorts of een andere allergie, nodig ik je van harte uit in mijn praktijk:

  • Pas jij je teveel aan?
  • Kun je jezelf zijn?
  • Gaat iets/iemand je te snel/te langzaam?
  • Heb je irritaties?
  • Heb je behoefte aan meer vrijheid/ruimte/rust?
  • Onderdruk/vlucht je van agressie/afgunst/angst?

Dit zijn thema’s die je aanmoedigen om bewust te worden. Hoe meer bewust je wordt, hoe meer je leeft volgens je eigen potentie.

Ik ben benieuwd naar wie jij bent en wat jij nodig hebt.