Maart 2021

Nu de contactberoepen weer open zijn, wil ik je laten weten wat de mogelijkheden bij praktijk IdeREEN zijn wanneer je je preventief wilt beschermen tegen covid-19 en wat de mogelijkheden zijn wanneer je last hebt van restverschijnselen na ziek te zijn geweest door covid-19.

Er zijn al heel wat onderzoeken die bevestigen dat een aantal voedingsstoffen ondersteunend zijn om te gebruiken om het immuunsysteem te versterken of die in relatie worden gebracht met een milder verloop van covid-19. Veel mensen zijn het afgelopen jaar vitamine C, D en/of zink gaan gebruiken. Zo zijn er meer ondersteunende supplementen, Schüssler celzouten en bloesemremedies.

Het is de moeite waard om te onderzoeken wat jij persoonlijk nodig hebt en of die goede stof ook goed door je lichaam wordt opgenomen en verwerkt. Immers als je bijvoorbeeld vitamine C slikt, maar je lichaam kan dit niet goed opnemen/verwerken, kun je de pot net zo goed gelijk door de wc heen spoelen. En als je bijvoorbeeld zink slikt, terwijl je ook een tekort hebt aan silicium, dan kan het lichaam de zink niet goed verwerken. Nuttig dus om een totaalplaatje van je persoonlijke mineraalstatus te laten uittesten en alleen die mineralen te gebruiken waar er tekorten in zijn en die goed worden opgenomen door het lichaam.

Er zijn mogelijkheden om je longen te versterken en/of energieversterkende technieken toe te passen. Mogelijk is het bij jou nodig om je ontstekingsgevoeligheid te verminderen of te werken aan de algehele belastbaarheid. Of richten we ons op verbetering van de zuurstofvoorziening, zodat je je energieker gaat voelen.

Natuurgeneeskunde kijkt naar de gehele mens, dus er is zeker aandacht voor het emotionele en het sociale aspect. Je leert stress reducerende technieken toepassen en tijdens het consult werken we samen, als dit uit de test komt, aan het vecht-vlucht systeem, zodat het lichaam op een natuurlijke manier gaat reageren op de stress, zodat je niet voortdurend “aan” hoeft te staan.

Naar mijn mening is het raadzaam voor iedereen die een vaccinatie heeft gehad, om zich te laten controleren of er verstoring is ontstaan in de lichaamsenergie en deze, zo nodig, te laten behandelen.

Voor de personen die covid-19 hebben en matige tot hevige klachten hebben, kunnen contact met mij opnemen (of familie van de persoon), om te bespreken wat mogelijkheden vanuit de natuurgeneeskunde zijn, naast de reguliere zorg.
Bij een natuurlijk/mild verloop is mijn advies om niet in te grijpen.

De Troostmap, waar ik in mijn vorige nieuwsbrief over schreef, is nu terug te vinden op mijn website:
https://www.idereen.nl/webshop/  Wanneer je een waardevol geschenk wilt geven aan iemand die verdriet heeft, raad ik je aan een kijkje te nemen. De Troostmap is met zorg samengesteld met tools die werkbaar zijn vanuit de praktijk. De Troostmap helpt om met de pijn van verdriet om te leren gaan. Door het toepassen van de tools uit de Troostmap ervaar je troost, steun, begrip en verwerking van het verdriet.

Graag wil ik mijn lieve vader bedanken voor het maken van de wegwijzer in onze tuin (zie foto) en D-Signmaker voor de belettering van de borden en het maken van de etiketten voor op de Flesjes Troost.