Mei 2021

Hou jij van bomen, bossen en parken? Heb je wel eens een poosje onder een boom gezeten om tot rust te komen of om een beetje bij te tanken? De man van wie ik houd, heeft als achternaam de naam van een boom en die naam heb ik nu ook al heel wat jaartjes achter mijn naam staan. Bij mijn lesdagen over de bloesemremedies werd dan ook mijn aandacht getrokken door een set remedies die gemaakt zijn in oerbossen in Afrika. Omdat deze bomen al meer dan duizend jaren oud zijn, voelen deze remedies zeer krachtig. De genezende kracht van het woud wil ik graag met je delen door de omschrijving van de remedies hier te benoemen. Als je deze omschrijvingen leest, ervaar je mogelijk bij een specifieke boom een herkenning of een gevoel van resonantie. Voel je uitgenodigd om deze remedie dan te gaan gebruiken om te ervaren wat de remedie met je doet.

De boom op deze afbeelding staat niet in Afrika, maar op Sao Miguel, de Azoren. Een indrukwekkende boom en niet de enige op dat eiland. Ik heb de foto met John en mij gebruikt om een indruk te geven hoe groot de boom is.

Bomen remedies:

Cherry Wood – boom van sereniteit:

Te gebruiken na een schok, bij elke soort angst, schrik of trauma. Bevrijdt van het gevoel van “bevroren” te zijn in het trauma en schept een veilige en beschermende ruimte voor genezing.

Een remedie om te verzachten en kalmeren. Wanneer een oud trauma de genezing van het lichaam blokkeert, omdat dit trauma nog door het celgeheugen van het lichaam wordt vastgehouden.

Hard Pear – boom van vergeving:

Is voor het bevrijden en het verwerken van niet losgelaten tranen. Door het loslaten en verwerken wordt vergeving en genezing mogelijk. Ze helpt met het loslaten van wrok en verbittering en is een goede remedie bij post-traumatische stress.

Milkwood – boom van heelheid:

Om in je eigen kracht te gaan staan en ze geeft je een gevoel van erbij horen en verbondenheid. Een koesterende en ondersteunende remedie die gevoelens van onzekerheid en een gebrek aan gronding in evenwicht brengt. Een goede hulp bij nachtmerries en negatieve gemoedstoestanden.

Pock Ironwood – boom van intuïtie:

Voor het versterken van je ontvankelijkheid en je intuïtie, ze geeft focus, helderheid en perspectief en helpt je om het grotere geheel te zien en zorgt dat je je met je innerlijke wijsheid kunt verbinden.

Rock Alder – boom van zegen:

Voor het behouden van gezonde grenzen en integriteit in relaties. Ze brengt gevoelens van bezitterigheid en jaloezie en van veeleisend en behoeftig gedrag in evenwicht. Ze versterkt je sensualiteit en zorgt voor een jeugdige energie.

Saffronwood – boom van tranen:

Voor gevoelige zielen, die gemakkelijk gekwetst kunnen worden door het leven. Ze biedt troost wanneer je gekwetst bent, bij verlies, verdriet of bij veel tranen. Voor kinderen die heimwee hebben of problemen hebben om hun plek op school te vinden. Bij problemen met uiten.

Sea Guarri – boom van inspiratie:

Voor het versterken van je creativiteit. Ze geeft je een gevoel van plezier en zin in het leven. Ze verlevendigt met een sprankelende en speelse energie. Bijzonder goed bij depressie, apathie en desinteresse in het leven.

Spike Thorn – boom van liefdevolle vriendelijkheid:

Ze geeft perspectief en begrip in situaties waarvan je het gevoel hebt dat je daarin gevangen zit, te beperkt bent of er in vastzit. Bij verharding, verbittering of gemeen gedrag. Ze geeft mededogen en versterkt de zelfexpressie.

White Pear – boom van vreugde:

Geeft toegang tot je diepste vreugde en je diepste verlangen. Ze prikkelt je en opent je ogen om de schoonheid van het leven te zien. Ze bevordert je openheid en je zelfacceptatie.

White Stinkwood – boom van licht:

Ze laat je afstemmen op je hoger zelf en verbindt je met het doel van je ziel en je innerlijke wijsheid. Ze laat je gemakkelijk door de veranderingen van het leven en de belangrijke overgangen heen gaan. Voor bescherming van de aura. Laat je licht schijnen!

Wild Olive – boom van vertrouwen:

Voor momenten van nood en wanhoop, wanneer je kracht en bescherming nodig hebt. Voor het donkerste uur voorafgaand aan de dageraad, wanneer je vertrouwen en geduld nodig hebt.

Wild Peach – boom van moed:

Voor integriteit, standvastigheid en spirituele moed, wanneer je het slachtoffer bent, bij intimidatie en bij onderdrukking. Om jouw waarheid naar buiten te brengen. Ze geeft kracht om mededogen te hebben en wijsheid om nederig te zijn. Geeft evenwicht bij uitstel en besluiteloosheid en versterkt je eigenwaarde.

Even praktisch:

Wanneer ik een remedieflesje voor je samenstel vraag ik €10,25 exclusief verzendkosten.

Ook voor (combinaties van) remedies die je vind op: https://www.bloesemremedies.com/bloesem_keuze.php?lng=nl

Een bloesemremedie is een tinctuur van de kracht/kwaliteit van een bloem, (bloesem van) een boom, een paddenstoel of edelsteen, zodat deze kracht/kwaliteit zich bij degene die de bloesemremedie gebruikt kan ont-wikkelen. Bloesemremedies werken op het fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele gebied. De helende frequentie van de bloesemremedie resoneert met de frequentie die in de persoon zelf zit, waardoor de energie binnen de persoon beter gaat stromen. Het bevordert het zelfherstellende vermogen van de persoon. Bloesemremedies bevatten de natuurlijke geneeskracht van bloemen, bomen, paddenstoelen, kruiden en stenen in samenwerking met de elementen vuur, water, lucht en water.

Bloesemremedies kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt ze innemen, sprayen, bij je dragen of op het lichaam druppelen. Je kunt ook creatief met de bloesemremedies omgaan door ze bijvoorbeeld door je massageolie te mengen, in het badwater te druppelen, er je huis of een ruimte (werkplek, school, ….) mee te sprayen. Wil je advies over mogelijkheden die bij jou passen, neem dan contact met mij op, zodat ik je hierbij kan begeleiden. Als voorbeeld wil ik hier noemen dat het heel helpend kan werken om als je in een ruimte werkt waar veel mensen komen, je een bloesemremedie sprayt die de ruimte reinigt op een energetische manier.

In onze therapeutische (moes)tuin staan steeds meer bloemen waar ook bloesemremedies van bestaan. Nu ben ik nog op zoek naar een stekje of zaadjes van het gebroken hartje = Dicentra spectabilis of de Dicentra Formosa (zie bovenstaande foto). Wie heeft deze in zijn/haar tuin en wil het met mij delen?

Ik nodig je uit om de kracht van de natuur te gebruiken om het beste uit jezelf te halen!