September 2021

Nog even genieten van deze mooie nazomer met twee foto’s uit onze tuin:

Deze bloem, beemdkroon, staat fier rechtop op een dunne, maar stevige stengel, met de bloem naar boven gericht. Van deze bloem, waarvan de foto gisteren in onze tuin is gemaakt, gebruik ik de remedie regelmatig bij cliënten binnen mijn praktijk. De remedie van de beemdkroon werkt aardend en maakt het denken rustiger. Het reinigt via de aarde onnodige en drukke gedachten en stimuleert het positief denken.

Veel mensen hebben het erg druk in hun hoofd. Het gebruik van de beemdkroon remedie is helpend als deze bloem bij jou past. Een manier om te weten of de remedie van de beemdkroon bij je past is of je tot de bloem wordt aangetrokken, dus vind je deze bloem mooi? En ook het tegenovergestelde, je vindt er werkelijk niks aan, geeft aan dat je de energie van deze bloem kan gebruiken. Als het gevoel neutraal blijft, je vindt haar niet mooi, maar ook niet lelijk, dan is dit niet de energie die jij op dit moment nodig hebt.

Dit gegeven kun je doortrekken naar alles wat er gebeurt in jouw leven. Alles waar jij een mening of een bepaald gevoel bij hebt, zegt iets over jou. En de zaken waarin je een neutraal gevoel hebt, daar heb je op dit moment niets uit te leren. Ga jij de uitdaging aan om bij alles waar je je aan irriteert, wat je frustreert, waar je een mening over hebt, te spiegelen naar jezelf? Er over na te denken: “Wat zegt dit over mij?” Denk ook aan het mooie wat je opvalt! Zie je een waardevolle (karakter)trek bij iemand anders? Ook dat zegt iets over jezelf. Jij hebt dat dan ook in je, anders kun je dit niet zien bij de ander.

Op deze tweede foto zie je de ananaskers oftewel de goudbes. Nu nog heel onopvallend, maar straks, als ze rijp is een ware smaakexplosie. Veel dingen die we doen zijn onopvallend. Niemand die precies weet wat jij en ik de hele dag doen of niet doen. De marketing, de (social) media en reclamewereld zetten allerlei strategieën in om zichtbaar te zijn. Mijn vraag aan jou is om als je blij wordt van mijn manier van werken, of je dit wilt delen met mensen van wie jij het gevoel hebt dat die baat kunnen hebben bij mijn natuurlijke manier van werken, zodat zij mogen genieten van de kracht die in henzelf zit.

Tot slot een waardevolle tip om te tappen bij frustratie, bij opgekropte emoties, wanneer je prikkelbaar bent, snel (ver)oordeelt, ongeduldig bent of niet kunt vergeven. Je klopt met 2 vingers, aan beide kanten, op een halve vingerbreedte (op de horizontale lijn) vanaf de ooghoeken.
Het tappen/kloppen op deze punten helpt om verliefd te zijn op het leven 😊