Maart 2022

De Inspiratie van deze maand start met een vraag aan jou: Herken de komende tijd eens bij jezelf al het denken in goed-fout. Je ziet het volop om je heen in de wereld, maar ook in jezelf. De wereld (in het groot) laat zien wat er bij de mens (in het klein) afspeelt. Dus als jij je machteloos voelt bij alles wat er in de wereld gebeurt, wordt je dan bewust wat er afspeelt in jezelf en ga hier mee aan de slag. Het spreekwoord is er niet voor niets: Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Elke stap die je bij jezelf maakt, brengt ons naar een fijnere wereld.

Aan jou de uitdaging om op gepaste momenten even stil te staan bij overtuigingen die je mogelijk al jaren hebt en je af te vragen of de overtuiging jou helpt, of deze nog bij je past, of dat deze je remt en het tijd wordt om de overtuiging los te laten.

Een mooi hulpmiddel hierbij kan zijn, als je een overtuiging hebt gevonden die je los wilt laten, dat je  met jouw rechterhand over de binnenkant van jouw linkerarm van het hart, over de handpalm, naar de toppen van de vingers wrijft en dan uitspreekt wat je los wilt laten. Bijvoorbeeld: “Ik laat los dat ik mij niet goed genoeg voel.” Dat doe je 3 keer.

Omdat je iets los gelaten hebt, ontstaat er ruimte in het lichaam. Het is mooi om dit te vullen met iets wat jou helpt, wat jou kracht geeft en waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld: “Ik voel mij waardevol.” Deze zin strijk je 3 keer over de buitenkant van jouw linkerarm vanaf de vingertoppen, over de handrug naar het hart.

Zo zijn er talrijke overtuigingen te bedenken die je mogelijk los wilt laten:
– Ik heb het niet langer nodig om geen fouten te mogen maken.
– Ik heb het niet langer nodig om mezelf niet mooi te vinden.
– Ik heb het niet langer nodig om mij onzeker te voelen.
– Ik laat mijn boosheid, geïrriteerdheid, machteloosheid los.
– enzovoort

En daar maak je een helpende zin bij om jezelf te ondersteunen:
– Ik ben goed, zoals ik ben.
– Ik voel mij mooi.
– Ik ben zelfverzekerd en vol vertrouwen.
– Ik ben/voel liefde.
– enzovoort

Wil je samen in gesprek om te ontdekken waar jouw beperkende overtuigingen je belemmeren? En meer tools ervaren om de beste versie van jezelf te zijn? Bel of mail mij dan, zodat ik je ondersteun op jouw pad.

Tot slot wil ik je laten weten dat er 3 inspirerende avonden gepland staan: Delen en helen. Met de thema’s reinigen, beschermen en verbinding met de natuur. Meer informatie vind je op: https://www.idereen.nl/delen-en-helen/