NOVEMBER 2022

Ben jij iemand die veel nadenkt? Zit je veel in jouw hoofd? Zo ja: Vind je dat prettig? Helpt het jou? Is denken en voelen in evenwicht bij jou? Als je veel in jouw hoofd “bezig bent”, is daar ook veel energie aanwezig. Het kan daarom helpen om je hele lichaam bewust te gaan voelen, zodat de energie meer verdeeld wordt en het piekeren kan stoppen. Je bent dan aan het aarden. Aarding houdt in dat je helemaal verbonden bent met jouw lichaam, dat je jouw lichaam voelt. Maar wat nu als jouw lichaam pijn of jeuk heeft die je dat liever niet wilt voelen? Onverwerkte emoties spelen vaak een rol bij chronische klachten. Onverwerkte emoties blokkeren het natuurlijk herstel van de klachten.

Met het bovenstaande bedoel ik niet dat denken verkeerd is. Denken en voelen mogen in evenwicht zijn. Juist de samenwerking van denken en voelen is heel krachtig. Als je merkt dat je met denken jouw problemen niet opgelost krijgt, denk 😊dan eens aan deze tekst en ga eens voelen. De emoties die ervaren worden bij het voelen mogen er zijn. Bloesemremdies bieden hierbij een mooie ondersteuning.

De bloesemremedie die ik deze keer onder de aandacht wil brengen is: de kattenstaart.

De kattenstaart houdt van waterrijke gebieden. Water heeft in de natuurgeneeskunde een relatie met emoties, waardoor de kattenstaart gerelateerd wordt aan het verwerken van emoties. Kattenstaart is vooral helpend wanneer je emoties en angsten probeert weg te stoppen. Het wegstoppen van emoties en angsten geeft spanning, verstarring en stagnatie, dat zich kan uiten in bijvoorbeeld ontstekingen, kwalen die de bewegingsvrijheid belemmeren, reuma en eczeem. De kattenstaart ondersteunt het (in de diepte) opruimen, zodat er doorstroming, warmte en soepelheid kan ontstaan. Als je een kattenstaart vrolijk ziet wuiven in de wind (van juli tot september), word je eraan herinnerd dat zij je helpt in soepelheid. De kattenstaart heeft een dikke, keiharde knolwortel die met een paar diepe pennen in de grond verankerd zit. Dit duidt op de aardende werking en stevigheid. Kattenstaart brengt je in contact met moeder aarde en laat ons kleur geven aan moeder aarde. In de plantensignatuur wordt rond gezien als een vrouwelijke kwaliteit en vierkant als een mannelijke kwaliteit. De kattenstaart heeft onderaan een ronde stengel en meer naar boven toe wordt de stengel vierkant. Dit duidt op een verzachtende vrouwelijk energie gecombineerd met een mannelijke daadkracht. Deze remedie helpt bij het waarmaken van je dromen en het geeft vertrouwen in wat is. De kattenstaart geeft balans, inspiratie, creativiteit en laat je liefdevol kijken. Ze laat je inzien waar het werkelijk om gaat.

Tijdens het maakproces was er een mooie regenboog, waardoor deze remedie kleur geeft aan jouw leven. Ze helpt met het licht maken van zware, donkere gedachten. Ze brengt licht in donkere tijden. De kattenstaart zegt: “Geef kleur aan alles wat is!”

In de schaal, op de bloemen liep tijdens het maakproces een insect met een “hartje” op haar rug. De energie van dat diertje zorgt ervoor dat er een lach op je gezicht verschijnt. Kijk maar eens goed naar dit plaatje…….

Word je aangetrokken door deze tekst of spreekt de bloem je erg aan òf geeft het je juist een negatief gevoel, weet dan dat deze remedie iets voor je kan betekenen. Mocht je de remedie willen gebruiken als druppel of via een spray, laat het mij dan weten.

De bloemen willen ons graag helpen.