OKTOBER 2022

In deze IdeEËN van IdeREEN lees je meer over de kracht van de bloesemremedie Haagwinde/Pispotje. Een bloesemremedie is een tinctuur van de kracht/kwaliteit van een bloem, waardoor deze kracht/kwaliteit zich bij degene die de bloesemremedie gebruikt kan ont-wikkelen. Je kan het zo zien dat de kracht die de bloem heeft, diezelfde kracht bij jou, die al in je zit, wakker maakt. Een bloesemremedie kan jou ondersteunen door de remedie bijvoorbeeld in te nemen of te sprayen. De algemene dosering van innemen is: 4 keer daags 4 druppels direct uit het doseerflesje in de mond druppelen. Hierbij geldt dat hoe vaker je de remedie inneemt, hoe krachtiger de remedie werkt. Vergelijk het maar met een liedje. Hoe vaker je het melodietje hoort, hoe beter je het onthoudt. Bij gebruik van de spray kan je boven de persoon die de remedie wil gebruiken sprayen of je kan de energie van de bloesemremedie in een ruimte sprayen.

Als je Haagwinde/het pispotje op Google opzoekt, vind je direct allerlei berichten over hoe moeilijk deze plant te bestrijden is. Dat laat de kracht van deze plant zien. Ze is “onverslaanbaar”.
De haagwinde/het pispotje helpt je om snel en krachtig te groeien en tegelijkertijd met beide benen stevig op de grond te blijven staan. Deze aardende werking zie je terug in het enorme wortelgestel van de haagwinde. De haagwinde kruipt over de grond, totdat ze iets vindt om aan omhoog te klimmen en gaat dan bloeien met mooie witte bloemen. Ze verbindt hemel en aarde.
De haagwinde/het pispotje zet aan tot samenwerking, zorgt voor de juiste mensen om je heen, maakt je “onverslaanbaar”, brengt diepe inzichten, brengt helderheid en laat je duidelijk zien waar je staat. Ze laat je (in)zien wat waar is.
Deze remedie laat je steun voelen (die er altijd is), geeft hoop, laat je dingen doen uit liefde en helpt jou om niet op te geven, maar door te gaan tot het (bittere) eind. De haagwinde/het pispotje laat je vasthouden aan de goede dingen in het leven en geeft inzicht in jouw hoogste doel. Ze geeft vertrouwen dat alles en iedereen krijgt wat nodig is, dat alles gebeurt uit liefde. We kunnen niet alles altijd begrijpen of verklaren.
Door gebruik te maken van de bloesemremedie kan je opvallen dat wat je eerst als negatief ervaarde verandert in een positieve ervaring.

Deze remedie van de haagwinde/het pispotje laat alles en iedereen één worden en één zijn.

Deze remedie is onder andere goed te gebruiken in situaties waar het nodig is om samen te werken. Binnen je werk, op school, in een gezin en/of binnen een andere groep. De remedie is ook verkrijgbaar in een spray, zodat deze remedie in een ruimte gesprayd kan worden. Mocht je er een natuurlijke etherische olie aan toegevoegd willen hebben voor een specifieke geur, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Deze bloesemremedie is gemaakt in samenwerking met Rosali de Jong. De bloem stimuleert ook onze samenwerking, waardoor steeds meer ideeën omgezet worden in actie. Laatst waren we op het voedselbos van Juuls Landje in Boskoop en daar stond een mooie spreuk op een bord:
Waarom moeilijk doen als het samen kan!

Aan jou de uitnodiging om bij jezelf na te gaan wat er moeilijk is/gaat en dan te bedenken wie jou hierbij zou kunnen helpen……
En wie weet is het gebruik van de bloesemremedie van de haagwinde/het pispotje voor jou helpend!?!