Omdat er veel cliënten met allergieën en intoleranties in de praktijk komen, is deze pagina gemaakt om informatie op terug te kunnen lezen.
Bij het balanceren van stoffen waar cliënten gevoelig op reageren, wordt gestart met het in balans brengen van de Basis 5.
De Basis 5 bestaat uit: Ei-Mix, Calcium, Vitamine C, vitamine B en suiker.
Als uit het onderzoek blijkt dat binnen deze 5 stoffen een onbalans bestaat, wordt deze altijd vóór andere allergenen (bijvoorbeeld pollen) in balans gebracht. Dit geeft een basisfundament voor het gehele immuunsysteem.
Na de balans mag 25 uur van de gebalanceerde stof niets worden gegeten, gedronken of aangeraakt. Om praktische redenen staan de 5 diëten hieronder vermeld:
Ei-Mix:
NIET: Eiwit, eigeel, kip, tetracycline, crackers, koekjes, soep, brood, mayonaise, slasaus, cake, gebak, taart, pannenkoeken, in eibeslag gebakken of gefrituurde spijzen, gebonden sauzen, vogels, veren, dekbed met veren, vitamine- en eiwitdrankjes op basis van ei, verzorgingsproducten die ei bevatten (shampoo).
WEL: Witte of zilvervliesrijst, rijstwafels, pasta zonder eieren, groente, fruit, melkproducten, olie, rundvlees, varkensvlees, vis, koffie, sap, frisdrank, thee, water.
Calcium:
NIET: Water (douchen, was uit wasmachine halen, handen wassen), melk of melkproducten, thee, rauwe groente, sla, kool, paardenbloemsla, spruitjes, broccoli, spinazie, prei, erwten, linzen, bonen, witte bonen, sesamzaad, haver, volkorenproducten, vruchtensappen, kaas, sojabonen, amandelen, noten, gedroogde bonen, walnoten, sardienen, zalm, pinda’s, zonnebloempitten, calciumsupplementen, kijk ook op uw tandpasta.
WEL: rijst, rijstwafels, pasta, maïs, gekookte groenten die niet bij “NIET” staan, gekookte aardappelen, jam, bloemkool, zoete aardappelen, rood vlees, friet, drop, drink Spa Blauw of afgekoeld gekookt water, (handen) wassen met afgekoeld gekookt water.
Vitamine C:
NIET: Vers fruit, groenten, citrusvruchten, gedroogde vruchten, sappen, sauzen, frisdranken, melk en melkproducten, kunstmatige zoetstoffen, vitamine C supplementen, stokvis, zuring, rode peper, peterselie en bieslook.
WEL: Rijst, pasta zonder saus, gekookte eieren, geroosterde of gebraden kip, vis, rood vlees, geroosterd bruin brood, gefrituurde spijzen, friet, olie, koffie, water.
Vitamine B:
NIET: Volkorenproducten, groenten, fruit, vlees, zuivelproducten, alles wat vitamine B bevat.
WEL: gekookte witte rijs, gekookte niet-volkoren pasta (de rijst en pasta moet vóór en na het koken worden afgespoeld om de vitaminen waarmee ze verrijkt zijn weg te spoelen), rauwe of gekookte bloemkool, lang gekookte of goed doorbakken vis, zout, geraffineerde suiker, zwarte koffie, friet, water, appels, appelmoes, appelsap.
Suiker:
NIET: Rietsuiker, bietsuiker, bruine suiker, maïssuiker, rijstsuiker, ahornsuiker, stroop, honing, vruchtensuiker, sucrose, glucose, dextrose, maltose, lactose, dadelsuiker, druivensuiker, sauzen, suikerhoudende drankjes, voorverpakte specerijen in poedervorm, tandpasta en spoeldrankjes.
WEL: witte rijst, pasta, groenten, plantaardige oliën, vlees, eieren, kip, water, koffie en thee (zonder melk en suiker).
Mocht er toch iets van de gebalanceerde stof binnen gekomen of aangeraakt zijn, is het raadzaam om de volgende acupunctuurpunten gedurende 30 seconde per punt, te masseren:
Rechter hand: 1. tussen duim en wijsvinger (kant van de handrug), 2. in de polsplooi in de holte onder de pinkmuis, 3. buig de rechter arm licht en masseer aan het eind van de elleboogplooi, op de buitenkant van de arm. Dan door naar de linker kant: 4. Buig de linker arm licht en masseer aan het eind van de elleboogplooi, op de buitenkant van de arm, 5. In de polsplooi in de holte onder de pinkmuis (links), 6. tussen duim en wijsvinger (links), 7. Tot slot weer naar de rechterhand, het punt tussen duim en wijsvinger (= punt 1).