Inspiratie

Door het lezen van onderstaande veranderingen en nieuwtjes die plaats vinden bij praktijk IdeREEN, blijf je op de hoogte en kun je bij interesse of nieuwsgierigheid contact opnemen, zodat je lekker “in the flow” blijft.

Hallo,

Hoe is jou voorjaar begonnen?
Wat ga je de komende tijd onder handen nemen? Zin in een voorjaarsschoonmaak of ga je plannen waar maken? Of zit je met je handen in je haar en kun je wel wat ondersteuning gebruiken?

Graag wil ik je iets vertellen over de handmodes/mudra’s. Dit zijn de vingerhoudingen waar ik tijdens een consult mee werk. Die vingerhoudingen die ik gebruik, als je mij van alles met mijn hand ziet doen, totdat er een spierverandering plaats vindt. (meer…)

Op donderdag 28 september 2017 was praktijk IdeREEN te zien bij tv West bij het programma: Van de Kaart.

Je kunt deze aflevering online terugkijken op: https://www.omroepwest.nl/tv/programma/170000131/Van-de-Kaart  Een kleine blik in mijn praktijk in een uitzending vol geluk.

Er is weer een “moeilijk” woord in mijn praktijk bijgekomen: Spagyriek.
Dit vraagt om uitleg.
De cliënten die de afgelopen periode op consult zijn geweest, zullen mogelijk hier en daar iets herkennen.
Spagyriek is een natuurlijke en holistische behandelmethode die gebaseerd is op alchemie.
In de Spagyriek wordt gebruik gemaakt van medicinale planten en kruiden, die vaak al eeuwenlang bekend staan om hun heilzame werking.
De Spagyriek werkt op drie niveaus:
1. Geest: kennis, bewustzijn en gedachten
2. Ziel: wijsheid, gevoelens, emoties en ervaringen
3. Lichamelijk: manifestatie, fysieke klachten en symptomen

Elke plant en kruid heeft haar eigen kracht. Er zijn al vele complexen gemaakt waarin combinaties van planten en kruiden elkaar versterken en aanvullen. Spagyriek is een combinatie van bloesemremedies (Bach), homeopathie, fytotherapie en Schüssler celzouten. Het geeft bewustwording en heling.
Spagyriek kan veilig en zonder bezwaren gelijktijdig met andere behandelingen toegepast worden. Voor zover bekend zijn er geen wisselwerkingen met geneesmiddelen en contra-indicaties. Wil je meer weten over Spagyriek?: www.despagyriekapotheek.nl

Mijn interesse in planten, kruiden en de mens wordt hierbij heel mooi samengevoegd.
In mijn praktijk heb ik een testset met buisjes waar de essences van de planten en kruiden in zitten. Met behulp van deze buisjes test ik uit welke planten en kruiden er voor jou heilzaam kunnen zijn.
Wat zegt jouw arm?

Andersom kan er ook gekeken worden of de planten en kruiden die bij bepaalde symptomen heilzaam zijn, resoneren met jou.
Zo zijn er bijvoorbeeld complexen samengesteld die ondersteuning geven tijdens de overgang of de ziekte van Lyme. Wanneer je overgangsklachten of de ziekte van Lyme hebt en ik test deze complexen uit, kunnen we zien en voelen of deze complexen bij jou passen of niet. Wat zegt jouw arm?

Een heel mooi complex bestaat uit 11 planten en kruiden die zorgen voor een gezonde darmflora.
De darmen blijken heel vaak als oorzaak van symptomen uit de bus te komen. Onder andere bij allergieën, huidproblemen, auto-immuunziekten, depressies en ga zo maar door.
De Spagyriek gaat dan niet alleen met het fysieke deel van de darmen aan de slag, maar ook met bewustzijn en emoties.

Afgelopen week zei een cliënt tegen mij dat ze het zo bijzonder vindt dat haar arm “zegt” wat goed is voor haar en wat niet. Voor degenen die interesse hebben in de spiertest en een avond willen ontdekken of zij zelf ook de spiertest bij een ander kunnen voelen is er de workshop: Zorg voor je Zelf. Hier leer je de basis van de spiertest met meer achtergrond informatie en leer je een aantal makkelijk toe te passen technieken om zelf lekker in je vel te zitten.
Een avond voor je Zelf.
Deze avond is gepland op: Maandag 4 september 2017 van 19.30-22.00 uur. Kosten €20,-
Aanmelden kan via mail of telefoon.

Een hele mooie zomer toegewenst!
De praktijk is deze zomer gesloten van 7 t/m 31 juli.

Dit was de titel van het seminar bij Fitronics door Wilma Meuwissen op 19-05-2017, waar ik aan deelgenomen heb. De mogelijkheden van het werken met bioresonantie bij de ziekte van Lyme werden besproken. Veel informatie gekregen en ook ervaren dat ik al heel veel kennis en kunde in mijn “gereedschapskoffer” heb.

De aflevering van Radar over bioresonantie heeft tot veel reacties geleid. Bij het zien van de documentaire realiseerde ik mij dat de manier waarop je iets ziet/waarneemt heel belangrijk is voor jouw waarheid.

Bioresonantie, op de juiste manier gebruikt, stelt geen medische diagnose, maar een energetische. In energetische geneeskunde is energie het “medicijn”. Hierbij bekijk je het lichaam vanuit een heel ander paradigma. De aflevering van Radar was niet vanuit het energetische paradigma bekeken, waardoor er verwarring ontstaat. Los van het feit dat er door de gefilmde therapeuten uitspraken werden gedaan die zij echt niet behoren te doen. Ik wil niet meedoen aan het elkaar verwijten maken, aan een welles-nietes discussie. Dat heeft geen zin als je de situatie vanuit een ander gezichtspunt bekijkt. Ik werk graag samen met de reguliere sector, verwijs zeker door als er bij mij alarmbellen gaan rinkelen bij bepaalde signalen van een cliënt. (meer…)

Sinds februari 2017 bestaat er bij praktijk IdeREEN de mogelijkheid om te werken met spagyriek.
Door het gebruiken van druppels van de bij jou uitgeteste optimale (combinatie) van medicinale planten en kruiden, kun je optimaal tot bloei komen.
De medicinale planten en kruiden staan vaak al eeuwenlang bekend om hun heilzame eigenschappen.

Als je last hebt van chronische vermoeidheid/fibromyalgie/van plaats verspringende gewrichtspijn/ *, kan het heel goed zijn dat er de ziekte van Lyme hier als oorzaak achter zit. De ziekte van Lyme heeft vele symptomen, waardoor regelmatig een andere diagnose of géén diagnose kan worden gesteld.
Door het lichaam te ondersteunen ** op veel systemen, kom je weer in je kracht.

* vervolg symptomen: onverklaarbare koorts, transpireren, kou of opvliegers, onverwacht gewichtsverandering, verlies of aankomen, onverklaarbaar haarverlies, opgezwollen klieren, keelpijn, pijn aan testikels of heup, onverklaarbaar onregelmatigheid menstruatie, onverklaarbaar borstmelk productie, borstpijn, irritatie blaas of blaasdysfunctie, seksuele dysfunctie of libidoverlies, maag van streek, verandering in de darmfunctie (constipatie of diarree), borstpijn of rib pijn, kortademigheid of hoest, hartkloppingen, polsoverslag, geschiedenis (meer…)

In de maand januari 2017 is er elke woensdagavond van 19.30-20.30 uur gratis inloopspreekuur. Dit is bedoeld om kennis te maken met Irene, kinesiologie en/of bioresonantie. We bespreken wat de mogelijkheden binnen mijn praktijk zijn om te werken aan jouw lichamelijke/psychische klachten. Een mooie kans om te ervaren of deze therapie bij je past.