Inspiratie en IdeEËN

Onderstaande teksten zijn bedoeld ter inspiratie en motivatie. Bij interesse om maandelijks inspiratie en IdeEËN in je mailbox te ontvangen, kun je contact opnemen en je aanmelden.

Ik wil mij graag inschrijven.

 

Maart 2022

De Inspiratie van deze maand start met een vraag aan jou: Herken de komende tijd eens bij jezelf al het denken in goed-fout. Je ziet het volop om je heen in de wereld, maar ook in jezelf. De wereld (in het groot) laat zien wat er bij de mens (in het klein) afspeelt. Dus als jij je machteloos voelt bij alles wat er in de wereld gebeurt, wordt je dan bewust wat er afspeelt in jezelf en ga hier mee aan de slag. Het spreekwoord is er niet voor niets: Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Elke stap die je bij jezelf maakt, brengt ons naar een fijnere wereld.

Aan jou de uitdaging om op gepaste momenten even stil te staan bij overtuigingen die je mogelijk al jaren hebt en je af te vragen of de overtuiging jou helpt, of deze nog bij je past, of dat deze je remt en het tijd wordt om de overtuiging los te laten.

Een mooi hulpmiddel hierbij kan zijn, als je een overtuiging hebt gevonden die je los wilt laten, dat je  met jouw rechterhand over de binnenkant van jouw linkerarm van het hart, over de handpalm, naar de toppen van de vingers wrijft en dan uitspreekt wat je los wilt laten. Bijvoorbeeld: “Ik laat los dat ik mij niet goed genoeg voel.” Dat doe je 3 keer.

Omdat je iets los gelaten hebt, ontstaat er ruimte in het lichaam. Het is mooi om dit te vullen met iets wat jou helpt, wat jou kracht geeft en waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld: “Ik voel mij waardevol.” Deze zin strijk je 3 keer over de buitenkant van jouw linkerarm vanaf de vingertoppen, over de handrug naar het hart.

Zo zijn er talrijke overtuigingen te bedenken die je mogelijk los wilt laten:
– Ik heb het niet langer nodig om geen fouten te mogen maken.
– Ik heb het niet langer nodig om mezelf niet mooi te vinden.
– Ik heb het niet langer nodig om mij onzeker te voelen.
– Ik laat mijn boosheid, geïrriteerdheid, machteloosheid los.
– enzovoort

En daar maak je een helpende zin bij om jezelf te ondersteunen:
– Ik ben goed, zoals ik ben.
– Ik voel mij mooi.
– Ik ben zelfverzekerd en vol vertrouwen.
– Ik ben/voel liefde.
– enzovoort

Wil je samen in gesprek om te ontdekken waar jouw beperkende overtuigingen je belemmeren? En meer tools ervaren om de beste versie van jezelf te zijn? Bel of mail mij dan, zodat ik je ondersteun op jouw pad.

Tot slot wil ik je laten weten dat er 3 inspirerende avonden gepland staan: Delen en helen. Met de thema’s reinigen, beschermen en verbinding met de natuur. Meer informatie vind je op: https://www.idereen.nl/delen-en-helen/

Januari 2022

Er zit bij ons regelmatig een roodborstje op het bankje voor het raam naar binnen te kijken. Als jij binnenkort een roodborstje ziet, denk dan aan de betekenis die het vogeltje volgens “boodschappen van de dieren” heeft. Het roodborstje zou jou leren groeien, veranderen en vol wilskracht en passie te leven vanuit je hart.

Tijdens het werken in mijn praktijk komt er regelmatig uit het onderzoek dat een cliënt last heeft van electrosmog. Maar wat is electrosmog en wat kun je er aan doen?

Als je kan begrijpen dat alles wat er bestaat, bestaat uit energie, uit trillingen, dan kan je je mogelijk voorstellen dat elektrisch apparatuur, alles met een stekker of een batterij, ook een bepaalde frequentie/trilling heeft. Het blijkt dat deze frequenties storend werken op de frequenties binnen ons lichaam. Doordat deze frequentie storend werken op de frequenties binnen ons lichaam gaan sommige organen minder goed functioneren. Klachten die hierdoor kunnen ontstaan zijn: hoofdpijn, concentratieproblemen, maag- en darmklachten, slaapproblemen, prikkelbaarheid, verminderd gezichtsvermogen, vermoeidheid, hyperventilatie, agressiviteit, burn-out, pijn in de nek, schouders en de onderrug, hyperactiviteit, enzovoort. Vaak zijn het chronische klachten en kan er geen duidelijke oorzaak van de klachten worden gevonden door de huisarts of specialist.

De electrosmog is niet zichtbaar met onze zintuigen, waardoor veel mensen zich niet bewust zijn van de negatieve werking van electrosmog. Toen ik net met mijn praktijk begon, vermeed ik het onderwerp electrosmog liever, omdat ik het zelf maar een vaag iets vond. Al snel veranderde dat, omdat ik merkte hoe groot de impact van electrosmog op veel mensen heeft. Als je last heeft van electrosmog belemmert dat iedere therapie.

Naast de ontstorende achtjes, het werken met opruimen van electrosmog m.b.v. bioresonantie, de GSM bloesemremedie en ontstorende edelstenen (bijvoorbeeld shungit), heb ik mij onlangs de techniek eigen gemaakt om huizen/bedrijven te ontstoren van electrosmog. De spiertest voor en na het ontstoren van een ruimte met electrosmog zal je laten voelen wat het ontstoren voor jouw lichaam betekent. Hierdoor wordt het tastbaar wat er met de ruimte/het apparaat is gebeurd.

Daarnaast kan ik, indien gewenst, jouw huis/jouw bedrijf/een ruimte met witte salie of bijvoet en kruiden en/of harsen reinigen. De kruiden en/of harsen die ik na de witte salie of bijvoet gebruik, test ik per situatie uit. Elk kruid heeft een specifieke werking. Zo werk ik graag met schaafsel van cederhout. Ceder is verwarmend, versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt bij het loslaten van de door de omgeving opgelegde verwachtingspatronen.

Het gebruik van paardenbloemkruid, nodigt het geluk uit in je leven. Net als dat je een wens mag doen als je alle pluisjes van een uitgebloeide paardenbloem wegblaast, mag je ook een wens doen na het reinigen m.b.v. paardenbloemkruid. De paardenbloem helpt je om de dingen duidelijk te zien en geeft inzicht. Interessant om dit te combineren met de bloesemremedie van de paardenbloem. De bloesemremedie geeft dynamische fysieke energie en expressieve levenskracht. Als iemand gespannen is door voortjagen en te harde inspanning, geeft de paardenbloemremedie innerlijke rust en helpt gespannen spieren te ontspannen. Met deze kennis ga je vast anders naar de paardenbloem (in mijn logo) kijken.

Wil je jouw huis/bedrijf/werkplek laten ontstoren van electrosmog en/of energetisch reinigen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Een gemiddeld woonhuis kost mij een uur (€60,-) plus reiskosten (buiten Hazerswoude Dorp).

Tot slot was ik dinsdag 18 januari te gast bij RTW Waddinxveen. De enthousiaste presentatrice Debbie de Wolf heeft mij geïnterviewd en mijn favoriete nummers werden door de geluidsvrouw Inge v/d Zwan gedraaid. Via onderstaande link kan je dit radioprogramma terugluisteren:

https://extrazorgwaddinxveen.nl/index.php/rtw-fm

December 2021

Na de persconferentie van vanavond ontving ik direct mail van mijn beroepsvereniging: “Ten opzichte van de maatregelen ten tijde van de harde lockdown in het voorjaar van 2021 zijn er nu andere criteria gekozen voor zorgverlening die doorgang mag hebben zonder bepaalde sluitingstijden. Zo is momenteel bepaald dat zorgverlening die valt onder de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) uitgezonderd is van de verplichte sluitingstijden.”


En omdat ik onder deze wet val, mag ik blijven werken. 😊
Mochten er wijzigingen optreden dan breng ik je op de hoogte. Dus alle personen die ondersteuning kunnen gebruiken, plan een consult en haal het optimale uit jezelf.

De tijd waarin we leven kan wel wat hoop gebruiken, dus:

Diep in onszelf dragen wij de hoop.
Als dat niet het geval is,
is er geen hoop meer.
Hoop is een kwaliteit van de ziel
en hangt niet af van wat er in de wereld gebeurt.
Hoop is niet voorspellen of vooruitzien.
Het is een gerichtheid van de geest,
een gerichtheid van het hart, voorbij de horizon verankerd.
Hoop in deze diepe en krachtige betekenis
is niet hetzelfde als vreugde omdat alles goed gaat
of bereidheid je in te zetten voor  wat succes heeft.
Hoop is ergens voor werken omdat het goed is,
niet alleen omdat het kans van slagen heeft.
Hoop is niet hetzelfde als optimisme.
Evenmin de overtuiging dat iets goed zal aflopen.
Wel de zekerheid dat iets zinvol is ongeacht de afloop,
het resultaat.

De oorsprong van deze tekst is onduidelijk maar wordt toegeschreven aan Vaclav Havel.

Na een consult viel het mezelf op dat ik vaak de woorden sprak: “Ik hoop dat dit consult je goed doet!” Totdat ik voelde: ik hoop het niet alleen ik weet ook dat het je goed doet. Bij het laten doordringen van bovenstaande tekst begrijp ik het woord “hoop” nog dieper en vind ik het woord “hoop” toch het juiste woord. Het consult is zinvol, ongeacht het voelbare resultaat.

Er zijn de afgelopen weken heel wat wensen in de wensboom in mijn praktijk opgehangen. Vaak had deze wens te maken met het doel van het consult. Het zelf opschrijven was voor velen al een eyeopener. Het gebeurde vaak dat er in één zin werd opgeschreven wat de samenvatting was van het voorafgaande gesprek.

Ik wens dat alle wensen uitkomen en dat iedereen fijne feestdagen heeft en dat we er met z’n allen een mooi, gezond en inspirerend 2022 van maken!

Voor degenen die troost kunnen gebruiken wens ik die troost toe, een digitale knuffel en veel liefs.

Oktober 2021

Eén van mijn missies is het bouwen van bruggen tussen de reguliere en complementaire zorg. Als jij dat ook belangrijk vindt en je bent iemand die bewuste keuzes maakt over jouw gezondheid, lees dan verder…..

Onlangs werd ik gebeld door een apotheker. Hij zocht een therapeut die én met bioresonantie én met kinesiologie werkt. Hij had een plan om een ontgiftingsprotocol uit te werken om de schadelijke stoffen, lichaamsvreemde bestanddelen van de vaccinatie op te ruimen met behoud van de positieve werking van de vaccinatie. Let wel: dit heeft níets te maken met een mening over wel/ niet vaccineren, maar alles met een betere gezondheidszorg om te zorgen dat mensen gezonder blijven na vaccinaties.

De waardevolle samenwerking heeft geleid tot een ontgiftingsprotocol voor personen die zich al hebben laten vaccineren (korte of al langere tijd geleden), een protocol voor de personen die zich nog gaan laten vaccineren en een protocol voor personen die zich niet hebben laten vaccineren, maar wel één of meerdere pcr testen hebben ondergaan. De protocollen vind je op mijn website. www.IdeREEN.nl

De producten zijn getest in combinatie met elkaar. Het totaalplaatje geeft het optimale resultaat. Maar mogelijk ben jij geen standaard persoon en voel je de behoefte om het protocol voor jou persoonlijk uit te laten testen. Zodat duidelijk is van welk merk, welke dosering en hoelang je de supplementen nodig hebt. Zo is het voor iedereen verschillend hoelang de producten nodig zijn, afhankelijk van persoonlijke situatie en hoelang geleden de vaccinatie gekregen is. Of dat er iets anders nodig is.

Wij hebben tijdens ons onderzoek gebruik gemaakt van de supplementen van Bonusan, omdat wij de ervaring hebben dat Bonusan een goed en betrouwbaar merk is. Mocht je zelf de supplementen willen bestellen en interesse hebben in een korting van 10% op de bestelling, stuur mij dan een mailtje https://www.idereen.nl/contact/  dat je toestemming geeft dat ik jouw e-mailadres doorgeef aan Bonusan, zodat je als cliënt van praktijkIdeREEN wordt genoteerd en 10% korting krijgt.

Voor de personen die in de buurt van de praktijk wonen of langs willen komen, heb ik een totaal pakket met al de benodigdheden voor het protocol, zonder de verzendkosten, met de 10% korting, voor je klaarstaan. Zie ook de webshop van mijn website.

Mijn advies is om een consult in te plannen, zodat we uit kunnen testen wat voor jou passend en nodig is.

September 2021

Nog even genieten van deze mooie nazomer met twee foto’s uit onze tuin:

Deze bloem, beemdkroon, staat fier rechtop op een dunne, maar stevige stengel, met de bloem naar boven gericht. Van deze bloem, waarvan de foto gisteren in onze tuin is gemaakt, gebruik ik de remedie regelmatig bij cliënten binnen mijn praktijk. De remedie van de beemdkroon werkt aardend en maakt het denken rustiger. Het reinigt via de aarde onnodige en drukke gedachten en stimuleert het positief denken.

Veel mensen hebben het erg druk in hun hoofd. Het gebruik van de beemdkroon remedie is helpend als deze bloem bij jou past. Een manier om te weten of de remedie van de beemdkroon bij je past is of je tot de bloem wordt aangetrokken, dus vind je deze bloem mooi? En ook het tegenovergestelde, je vindt er werkelijk niks aan, geeft aan dat je de energie van deze bloem kan gebruiken. Als het gevoel neutraal blijft, je vindt haar niet mooi, maar ook niet lelijk, dan is dit niet de energie die jij op dit moment nodig hebt.

Dit gegeven kun je doortrekken naar alles wat er gebeurt in jouw leven. Alles waar jij een mening of een bepaald gevoel bij hebt, zegt iets over jou. En de zaken waarin je een neutraal gevoel hebt, daar heb je op dit moment niets uit te leren. Ga jij de uitdaging aan om bij alles waar je je aan irriteert, wat je frustreert, waar je een mening over hebt, te spiegelen naar jezelf? Er over na te denken: “Wat zegt dit over mij?” Denk ook aan het mooie wat je opvalt! Zie je een waardevolle (karakter)trek bij iemand anders? Ook dat zegt iets over jezelf. Jij hebt dat dan ook in je, anders kun je dit niet zien bij de ander.

Op deze tweede foto zie je de ananaskers oftewel de goudbes. Nu nog heel onopvallend, maar straks, als ze rijp is een ware smaakexplosie. Veel dingen die we doen zijn onopvallend. Niemand die precies weet wat jij en ik de hele dag doen of niet doen. De marketing, de (social) media en reclamewereld zetten allerlei strategieën in om zichtbaar te zijn. Mijn vraag aan jou is om als je blij wordt van mijn manier van werken, of je dit wilt delen met mensen van wie jij het gevoel hebt dat die baat kunnen hebben bij mijn natuurlijke manier van werken, zodat zij mogen genieten van de kracht die in henzelf zit.

Tot slot een waardevolle tip om te tappen bij frustratie, bij opgekropte emoties, wanneer je prikkelbaar bent, snel (ver)oordeelt, ongeduldig bent of niet kunt vergeven. Je klopt met 2 vingers, aan beide kanten, op een halve vingerbreedte (op de horizontale lijn) vanaf de ooghoeken.
Het tappen/kloppen op deze punten helpt om verliefd te zijn op het leven 😊

Augustus 2021

Gewoonten schakelen je denken en je gevoel uit. Nu is er geen betere tijd dan vakantietijd om alles net even anders te doen. Het is heel gezond om de sleur te doorbreken en al je zintuigen te gebruiken bij wat er op je pad komt. Geef aandacht aan je zintuigen, zo komen ze meer in balans. Zo kun je toerist zijn in je eigen tuin of omgeving. Door met al je zintuigen op scherp je omgeving waar te nemen, ervaar je bewust je omgeving. Luister, ruik, voel, proef en kijk om je heen en verwonder je. En gebruik als zesde zintuig je intuïtie, zodat je je bewustzijn verder kan ontwikkelen. Angst, gewoonten en stress belemmeren je intuïtie, dus als je deze drie wat kan reduceren kun je meer gebruik maken van je intuïtie. Op de afbeelding hieronder zie je dingen als je er de aandacht voor hebt.

Dat is natuurlijk leuk om al die prikkels binnen te laten komen, maar bij de hoog gevoelige personen onder ons kost het meer tijd om al deze prikkels te verwerken. Er zijn binnen mijn praktijk veel hoog gevoelige personen, waarbij de hoog gevoeligheid regelmatig de reden is van een consult. Want hoe kun je omgaan met hoog gevoeligheid? Het versterken van je “ik” is één van de kernpunten waar we  mee aan de slag gaan. Er zijn vele remedies, stenen en oefeningen om jezelf tegen de vele prikkels te beschermen om zo het proces te begeleiden bij het versterken van  je “ik”.

Hoog gevoeligheid is voor cliënten met de ziekte van Lyme eerder regel dan uitzondering. Wat ikzelf van deze cliënten heb mogen leren is dat het versterken van de persoon meer helpend is dan het willen uitroeien van de bacterie. Al zegt menig cliënt in eerste instantie dat hij/zij de bacterie dood wil hebben.

Dit kun je breder trekken naar andere ziektebeelden. Zo ook naar wat momenteel in de wereld gaande is. Laten we onszelf gezonder en krachtiger maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door blokkades en beperkende overtuigingen op te ruimen. Natuurlijk is gezond eten en drinken, een goede nachtrust en voldoende lichaamsbeweging een basis, waarin al veel uitdagingen kunnen bestaan om dit te optimaliseren.

Je kunt het beste helen als je in balans bent, dus daarom hier een interessante TIP:
Het kloppen op specifieke punten van het lichaam, helpt om specifieke emoties in evenwicht te brengen. Zo is het punt in het midden boven de bovenlip, tussen de neus en de bovenlip gerelateerd aan het zenuwstelsel en in te zetten bij stress. Je kunt op dit punt kloppen/tappen als je het gevoel hebt dat je alles zelf moet doen, als je niet kan loslaten, als het je boven je hoofd groeit, als je het idee hebt dat je je achterstand nooit inhaalt, als je denkt dat je (nog) harder moet werken, …… Je kunt zo’n 30 seconde tappen en dit regelmatig verspreid over de dag herhalen.

De Reuzenbalsemien is de bloem die als remedie wordt gebruikt bij thema’s die betrekking hebben op geduld.

Om verschillende emoties in evenwicht te brengen bestaat er de mogelijkheid om workshops bij praktijk IdeREEN te volgen, zie https://www.idereen.nl/workshop-stoppen-met-emotie-eten/  Deze workshops hebben als doelgroep: vrouwen die zich bewust zijn dat zij emotie eters zijn. Wanneer jij een andere belemmerende gewoonte hebt die je gebruikt wanneer je stress hebt, ben je ook van harte welkom tijdens deze workshops. De technieken die je leert werken daar ook goed bij.

Deze workshops zijn 4 keer, zodat je 3 weken, 21 dagen hebt om het geleerde te integreren in je systeem, om er een gewoonte van te maken. Zo is de cirkel weer rond, want je begon met lezen dat het goed is om een gewoonte te doorbreken, maar leest nu ook dat een gewoonte heel helpend kan zijn. Gewoonten geven houvast, structuur en een gevoel van controle.

De foto’s in deze nieuwsbrief zijn gemaakt in de therapeutische tuin. Als je de komende tijd naar een consult komt, staan er, mits op voorraad, bij de ingang van de praktijk producten van eigen kweek. Ook zaden en stekjes zet ik voor de liefhebber klaar. De zelfgemaakte zalven hebben al veel mooie resultaten gegeven. Je vindt er gedroogde kruidentheeën en een herbruikbaar stoffen theezakjes samengesteld tot leuke cadeautjes. Het geld wat ik hiermee verdien, gebruik ik om onze therapeutische tuin verder te kunnen ontwikkelen.

Tot slot een zin waar mijn oog op viel bij het lezen van een boek tijdens mijn vakantie was: Niets van wat je doet mag ten koste gaan van jezelf, noch van anderen. Voor jou de vraag of dit geldt voor de dingen die jij doet.

Mei 2021

Hou jij van bomen, bossen en parken? Heb je wel eens een poosje onder een boom gezeten om tot rust te komen of om een beetje bij te tanken? De man van wie ik houd, heeft als achternaam de naam van een boom en die naam heb ik nu ook al heel wat jaartjes achter mijn naam staan. Bij mijn lesdagen over de bloesemremedies werd dan ook mijn aandacht getrokken door een set remedies die gemaakt zijn in oerbossen in Afrika. Omdat deze bomen al meer dan duizend jaren oud zijn, voelen deze remedies zeer krachtig. De genezende kracht van het woud wil ik graag met je delen door de omschrijving van de remedies hier te benoemen. Als je deze omschrijvingen leest, ervaar je mogelijk bij een specifieke boom een herkenning of een gevoel van resonantie. Voel je uitgenodigd om deze remedie dan te gaan gebruiken om te ervaren wat de remedie met je doet.

De boom op deze afbeelding staat niet in Afrika, maar op Sao Miguel, de Azoren. Een indrukwekkende boom en niet de enige op dat eiland. Ik heb de foto met John en mij gebruikt om een indruk te geven hoe groot de boom is.

Bomen remedies:

Cherry Wood – boom van sereniteit:

Te gebruiken na een schok, bij elke soort angst, schrik of trauma. Bevrijdt van het gevoel van “bevroren” te zijn in het trauma en schept een veilige en beschermende ruimte voor genezing.

Een remedie om te verzachten en kalmeren. Wanneer een oud trauma de genezing van het lichaam blokkeert, omdat dit trauma nog door het celgeheugen van het lichaam wordt vastgehouden.

Hard Pear – boom van vergeving:

Is voor het bevrijden en het verwerken van niet losgelaten tranen. Door het loslaten en verwerken wordt vergeving en genezing mogelijk. Ze helpt met het loslaten van wrok en verbittering en is een goede remedie bij post-traumatische stress.

Milkwood – boom van heelheid:

Om in je eigen kracht te gaan staan en ze geeft je een gevoel van erbij horen en verbondenheid. Een koesterende en ondersteunende remedie die gevoelens van onzekerheid en een gebrek aan gronding in evenwicht brengt. Een goede hulp bij nachtmerries en negatieve gemoedstoestanden.

Pock Ironwood – boom van intuïtie:

Voor het versterken van je ontvankelijkheid en je intuïtie, ze geeft focus, helderheid en perspectief en helpt je om het grotere geheel te zien en zorgt dat je je met je innerlijke wijsheid kunt verbinden.

Rock Alder – boom van zegen:

Voor het behouden van gezonde grenzen en integriteit in relaties. Ze brengt gevoelens van bezitterigheid en jaloezie en van veeleisend en behoeftig gedrag in evenwicht. Ze versterkt je sensualiteit en zorgt voor een jeugdige energie.

Saffronwood – boom van tranen:

Voor gevoelige zielen, die gemakkelijk gekwetst kunnen worden door het leven. Ze biedt troost wanneer je gekwetst bent, bij verlies, verdriet of bij veel tranen. Voor kinderen die heimwee hebben of problemen hebben om hun plek op school te vinden. Bij problemen met uiten.

Sea Guarri – boom van inspiratie:

Voor het versterken van je creativiteit. Ze geeft je een gevoel van plezier en zin in het leven. Ze verlevendigt met een sprankelende en speelse energie. Bijzonder goed bij depressie, apathie en desinteresse in het leven.

Spike Thorn – boom van liefdevolle vriendelijkheid:

Ze geeft perspectief en begrip in situaties waarvan je het gevoel hebt dat je daarin gevangen zit, te beperkt bent of er in vastzit. Bij verharding, verbittering of gemeen gedrag. Ze geeft mededogen en versterkt de zelfexpressie.

White Pear – boom van vreugde:

Geeft toegang tot je diepste vreugde en je diepste verlangen. Ze prikkelt je en opent je ogen om de schoonheid van het leven te zien. Ze bevordert je openheid en je zelfacceptatie.

White Stinkwood – boom van licht:

Ze laat je afstemmen op je hoger zelf en verbindt je met het doel van je ziel en je innerlijke wijsheid. Ze laat je gemakkelijk door de veranderingen van het leven en de belangrijke overgangen heen gaan. Voor bescherming van de aura. Laat je licht schijnen!

Wild Olive – boom van vertrouwen:

Voor momenten van nood en wanhoop, wanneer je kracht en bescherming nodig hebt. Voor het donkerste uur voorafgaand aan de dageraad, wanneer je vertrouwen en geduld nodig hebt.

Wild Peach – boom van moed:

Voor integriteit, standvastigheid en spirituele moed, wanneer je het slachtoffer bent, bij intimidatie en bij onderdrukking. Om jouw waarheid naar buiten te brengen. Ze geeft kracht om mededogen te hebben en wijsheid om nederig te zijn. Geeft evenwicht bij uitstel en besluiteloosheid en versterkt je eigenwaarde.

Even praktisch:

Wanneer ik een remedieflesje voor je samenstel vraag ik €10,25 exclusief verzendkosten.

Ook voor (combinaties van) remedies die je vind op: https://www.bloesemremedies.com/bloesem_keuze.php?lng=nl

Een bloesemremedie is een tinctuur van de kracht/kwaliteit van een bloem, (bloesem van) een boom, een paddenstoel of edelsteen, zodat deze kracht/kwaliteit zich bij degene die de bloesemremedie gebruikt kan ont-wikkelen. Bloesemremedies werken op het fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele gebied. De helende frequentie van de bloesemremedie resoneert met de frequentie die in de persoon zelf zit, waardoor de energie binnen de persoon beter gaat stromen. Het bevordert het zelfherstellende vermogen van de persoon. Bloesemremedies bevatten de natuurlijke geneeskracht van bloemen, bomen, paddenstoelen, kruiden en stenen in samenwerking met de elementen vuur, water, lucht en water.

Bloesemremedies kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt ze innemen, sprayen, bij je dragen of op het lichaam druppelen. Je kunt ook creatief met de bloesemremedies omgaan door ze bijvoorbeeld door je massageolie te mengen, in het badwater te druppelen, er je huis of een ruimte (werkplek, school, ….) mee te sprayen. Wil je advies over mogelijkheden die bij jou passen, neem dan contact met mij op, zodat ik je hierbij kan begeleiden. Als voorbeeld wil ik hier noemen dat het heel helpend kan werken om als je in een ruimte werkt waar veel mensen komen, je een bloesemremedie sprayt die de ruimte reinigt op een energetische manier.

In onze therapeutische (moes)tuin staan steeds meer bloemen waar ook bloesemremedies van bestaan. Nu ben ik nog op zoek naar een stekje of zaadjes van het gebroken hartje = Dicentra spectabilis of de Dicentra Formosa (zie bovenstaande foto). Wie heeft deze in zijn/haar tuin en wil het met mij delen?

Ik nodig je uit om de kracht van de natuur te gebruiken om het beste uit jezelf te halen!

April 20

Op het moment dat ik dit schrijf, is het de dag voor Pasen. Op deze foto zie je de eieren al liggen in het gras. Deze edelstenen eieren zijn een waardevolle aanvulling binnen mijn praktijk. Dank je wel, Carola!

Als je last hebt van hooikoorts of als je iemand kent die last heeft van hooikoorts, is de informatie uit deze nieuwsbrief heel waardevol. Het is zo’n mooi jaargetijde, het voorjaar! Alleen word je er echt niet blij van als je last hebt van jeukende en tranende ogen, een loopneus, veelvuldig niezen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Wanneer je in de praktijk komt met deze klachten gaan we kijken naar een aantal onderwerpen:
* Reinigen/ontgiften
* Tekorten aanvullen
Vaak zijn dat op de eerste plaats mineralen.
* Het immuunsysteem
* De boodschappen van de symptomen
Bijvoorbeeld bij een loopneus: Wie/wat komt er je neus uit?
* Achterliggende boodschap(pen) van allergieën

Er zijn een aantal supplementen die goede resultaten geven bij mensen met hooikoorts. Deze supplementen kan ik bij je testen om te zien of deze wat voor jou kunnen betekenen. Je kunt hierbij denken aan: vitamine C, Ribes Nigrum, MSM (zwavel), Spirulina, Schüssler celzouten o.a. het pollenmengsel, Spagyriek, bloesemremedies, korreltjes van Sanjeevini, enz.

Als je zelf weet voor welke boom/plant/gras je allergisch bent of met behulp van het testen vinden we een specifieke boom/plant/gras, zijn er omschrijvingen van thema’s die mogelijk een link met de hooikoorts hebben. Zo komt het veel voor dat bij een allergie voor een Berk er relatieproblemen/familieproblemen spelen die (veel) energie vragen. Het is dan van groot belang om daar oplossingen voor te zoeken en er mee aan de slag te gaan. De bloesemremedies kunnen hier, vaak heel subtiel, mooie veranderingen in gang zetten.

Als je je herkent in (één van) onderstaande thema’s en/of je hebt last van hooikoorts of een andere allergie, nodig ik je van harte uit in mijn praktijk:

  • Pas jij je teveel aan?
  • Kun je jezelf zijn?
  • Gaat iets/iemand je te snel/te langzaam?
  • Heb je irritaties?
  • Heb je behoefte aan meer vrijheid/ruimte/rust?
  • Onderdruk/vlucht je van agressie/afgunst/angst?

Dit zijn thema’s die je aanmoedigen om bewust te worden. Hoe meer bewust je wordt, hoe meer je leeft volgens je eigen potentie.

Ik ben benieuwd naar wie jij bent en wat jij nodig hebt.

Nu de contactberoepen weer open zijn, wil ik je laten weten wat de mogelijkheden bij praktijk IdeREEN zijn wanneer je je preventief wilt beschermen tegen covid-19 en wat de mogelijkheden zijn wanneer je last hebt van restverschijnselen na ziek te zijn geweest door covid-19.

Er zijn al heel wat onderzoeken die bevestigen dat een aantal voedingsstoffen ondersteunend zijn om te gebruiken om het immuunsysteem te versterken of die in relatie worden gebracht met een milder verloop van covid-19. Veel mensen zijn het afgelopen jaar vitamine C, D en/of zink gaan gebruiken. Zo zijn er meer ondersteunende supplementen, Schüssler celzouten en bloesemremedies.

Het is de moeite waard om te onderzoeken wat jij persoonlijk nodig hebt en of die goede stof ook goed door je lichaam wordt opgenomen en verwerkt. Immers als je bijvoorbeeld vitamine C slikt, maar je lichaam kan dit niet goed opnemen/verwerken, kun je de pot net zo goed gelijk door de wc heen spoelen. En als je bijvoorbeeld zink slikt, terwijl je ook een tekort hebt aan silicium, dan kan het lichaam de zink niet goed verwerken. Nuttig dus om een totaalplaatje van je persoonlijke mineraalstatus te laten uittesten en alleen die mineralen te gebruiken waar er tekorten in zijn en die goed worden opgenomen door het lichaam.

Er zijn mogelijkheden om je longen te versterken en/of energieversterkende technieken toe te passen. Mogelijk is het bij jou nodig om je ontstekingsgevoeligheid te verminderen of te werken aan de algehele belastbaarheid. Of richten we ons op verbetering van de zuurstofvoorziening, zodat je je energieker gaat voelen.

Natuurgeneeskunde kijkt naar de gehele mens, dus er is zeker aandacht voor het emotionele en het sociale aspect. Je leert stress reducerende technieken toepassen en tijdens het consult werken we samen, als dit uit de test komt, aan het vecht-vlucht systeem, zodat het lichaam op een natuurlijke manier gaat reageren op de stress, zodat je niet voortdurend “aan” hoeft te staan.

Naar mijn mening is het raadzaam voor iedereen die een vaccinatie heeft gehad, om zich te laten controleren of er verstoring is ontstaan in de lichaamsenergie en deze, zo nodig, te laten behandelen.

Voor de personen die covid-19 hebben en matige tot hevige klachten hebben, kunnen contact met mij opnemen (of familie van de persoon), om te bespreken wat mogelijkheden vanuit de natuurgeneeskunde zijn, naast de reguliere zorg.
Bij een natuurlijk/mild verloop is mijn advies om niet in te grijpen.

De Troostmap, waar ik in mijn vorige nieuwsbrief over schreef, is nu terug te vinden op mijn website:
https://www.idereen.nl/webshop/  Wanneer je een waardevol geschenk wilt geven aan iemand die verdriet heeft, raad ik je aan een kijkje te nemen. De Troostmap is met zorg samengesteld met tools die werkbaar zijn vanuit de praktijk. De Troostmap helpt om met de pijn van verdriet om te leren gaan. Door het toepassen van de tools uit de Troostmap ervaar je troost, steun, begrip en verwerking van het verdriet.

Graag wil ik mijn lieve vader bedanken voor het maken van de wegwijzer in onze tuin (zie foto) en D-Signmaker voor de belettering van de borden en het maken van de etiketten voor op de Flesjes Troost.

Februari 2021
De volgende informatie is bedoeld om duidelijkheid te scheppen wat de mogelijkheden zijn binnen praktijk IdeREEN, in deze uitdagende tijd.

Er mag, volgens de maatregelen van dit moment, elke dag 1 persoon “een bakkie komen doen”. Om dan samen in gesprek te gaan hoe het met je gaat, waar je tegen aan loopt en wat de mogelijkheden zijn. Met behulp van de technieken die ik in huis heb, kunnen we, ook op afstand, blokkades opheffen en zorgen dat de energie optimaal stroomt. Natuurgeneeskunde is meer dan de technieken die ik toepas door je aan te raken, dus ook een inzicht gevend gesprek en ondersteunende “oefeningen” mogen gedeclareerd worden aan de zorgverzekeraar, als je een zorgpolis hebt die natuurgeneeskunde vergoed. Mensen die graag naar mijn praktijk willen komen zijn dus welkom. Natuurlijk alleen als we beiden geen verschijnselen hebben die gerelateerd zijn aan Covid-19.

Ook telefonisch ben ik bereikbaar voor een ondersteunend gesprek. Het meest handig is om dan van tevoren via Whatsapp/mail een geschikt tijdsstip te plannen, zodat ik de tijd voor je heb.

Als derde mogelijkheid bied ik aan om buiten ons gesprek te houden. Al wandelend door de polder biedt dit voldoende ruimte en privacy voor een goed gesprek. Met de informatie uit ons gesprek kan ik daarna binnen, mocht de situatie hier om vragen, de nodige technieken uitleggen om deze toe te passen.

Met deze mogelijkheden wil ik de personen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken graag uitnodigen om contact met mij op te nemen, zodat je juist in deze tijd het optimale uit jezelf haalt en je goed voelt.

Zelf ben ik een persoon die zich nooit verveelt. Momenteel creëer ik een “Troostmap”. Dit is een map met 11 “tools” uit mijn praktijk die ondersteunend kunnen werken bij verlies en verdriet. Een “tool” is een techniek/methode/advies/tip/oefening/metafoor/hulpmiddel/… Elke “tool” wordt duidelijk uitgelegd in bijgeleverde omschrijving.

Eén van de “tools” is een flesje troost, een bloesemremedie samengesteld om te ondersteunen bij verlies en verdriet. In deze bloesemremedie zit o.a. bleeding heart. Als je naar deze plant kijkt zie je dat de bloem lijkt op een hartje met een traan. Omdat ik geen legale afbeelding heb van de bleeding heart plant, nodig ik je uit om op Google te kijken……… De plant heeft geveerde bladeren. Dit is in de kruidengeneeskunde een signaal dat het “beweging” bevordert. Het bevordert dat geblokkeerde energie weer gaan stromen. Het Flesje Troost is al verkrijgbaar. Een mooi geschenk voor iemand die een dierbare is verloren, iemand die verdriet heeft. Of voor jezelf. Door de bloesemremedie 4 keer daags in te nemen, ondersteun je jezelf om met het verdriet om te kunnen gaan, zodat je het leven aan kan. Rouwen is voelen. Het Flesje Troost geeft je symbolisch een steuntje in de rug, een arm om je heen, een luisterend oor en het gevoel dat er iemand/iets voor je is.

Het etiket van het Flesje Troost zie je op de afbeelding.

Omdat ik geen webshop heb, kun je, bij interesse, een mailtje/bericht via Whatsapp sturen om aan te geven wat je wensen zijn en om gegevens uit te wisselen.