Werkwijze

Er wordt gestart met een intake gesprek en het invullen en/of bespreken van het anamneseformulier. Als je een ingevuld anamneseformulier mee neemt, die je kunt downloaden van deze site, kost het invullen van de gegevens geen extra tijd tijdens het consult.

Met behulp van spiertesten kan worden uitgetest welke kinesiologische technieken er kunnen worden ingezet voor de klacht/wens/doel waar je mee naar de praktijk komt. Met behulp van een BICOM (bioresonantie computer) kan worden onderzocht welke specifieke belastingen er zijn voor de patiënt. Belastingen die naar voren kunnen komen zijn o.a.: bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, zware metalen, allergieën, vaccinaties, e.d.
In overleg worden bepaalde adviezen besproken om de genezing te bevorderen. Gezonde voeding, voldoende water drinken en lichaamsbeweging zijn noodzakelijk. De BICOM en de correctietechnieken van de kinesiologie helpen jouw lichaam om jezelf weer in het juiste evenwicht te brengen, zodat het zelfregulerend vermogen weer optimaal wordt. Bewustwording en inzichten helpen om je lekker in je vel te laten voelen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht(en), chronisch/acuut, leeftijd, medicijngebruik, enz.

Het lichaam weet precies wat goed voor je is en wat niet goed voor je is. Met behulp van spiertesten kun je ook zelf (mee) voelen of iets, en dat kan van alles zijn, je sterkt of juist verzwakt.

Bloesem Remedies:
Een bloesemremedie wordt in de natuurgeneeskunde toegepast om harmonie en ontspanning te brengen in emoties. De remedie wordt samengesteld uit bloesem van planten en bomen. De werkzame kracht uit de bloemen is overgebracht in water. (Voor de houdbaarheid is alcohol toegevoegd.) Water is in staat om de informatie van planten en bomen vast te houden. Het merendeel van onze blokkades van lichaamsenergie worden veroorzaakt door emotionele verkrampingen. Een bloesemremedie kan de emotie verzachten of opheffen, zodat de lichaamsenergie weer kan stromen. Onze gezondheid en ons “goed voelen” is voor een groot deel afhankelijk van deze doorstroming.
Door gebruik te maken van Bloesem Remedies worden de emotionele oorzaken van de aanwezige ziekte/symptomen mee behandeld. Op deze manier wordt de persoon meer in z’n totaliteit in balans gebracht.

MIR-Methode:
De MIR-Methode wordt vaak in mijn consulten toegepast. Als Mir-Methode begeleidster ben ik gecertificeerd om een MIR-Methode op maat te maken.
Als je meer wilt weten over de MIR-Methode: www.mirmethode.nl

Algemene adviezen:
Het is van groot belang dat de afvalstoffen die losgemaakt zijn m.b.v. de BICOM of door bijvoorbeeld een spierbalans worden afgevoerd.
Veel (zuiver) water drinken is noodzakelijk.
Het gebruik van koffie, zwarte thee, en alcohol dient op z’n minst 6 uur voor en na de behandeling achterwege te blijven wanneer er tijdens het consult gebruik wordt gemaakt van de BICOM.